top of page

01/

Prima ședință. Ce ar trebui să știu?

Scopul primei ședințe este în general cunoașterea reciprocă, a problemei cu care vii și setarea unui obiectiv terapeutic. E posibil să ai emoții la prima ședință, să de deschizi în fața unui necunoscut. Și e ok, te deschizi atât cât simți, în propriul tău ritm, iar dacă simți că tu și terapeutul nu vă potriviți, poți spune asta și poate vei primi o recomandare mai aproape de ceea ce ai tu nevoie. 

03/

Cât durează o ședință? 

O ședință durează 50 min.

05/

De ce să merg la un consilier psihologic sau psihoterapeut?

Oricare ar fi problema pentru care te hotărăști să apelezi la psiholog, fie ea anxietate, depresie, pierderea cuiva drag, consum de substanțe, probleme în relație, oamenii vin la psiholog pentru că vor să facă ceva pentru a-și îmbunătăți viața. 

Psihologul nu este doar pentru ”nebuni”, oricine poate întâmpina dificultăți și este important să știm să cerem ajutorul, mai ales unui specialist. Pentru mine, una dintre cele mai importante decizii din viața mea a fost să încep un proces terapeutic. Mi-a îmbunătățit considerabil capacitatea de a trece peste perioadele dificile și mi-a fost un exemplu de relație autentică în viață.

06/

Când știu că un proces terapeutic s-a încheiat?

Când obiectivele pe care ți le-ai setat s-au atins. Odată ce simți că acest lucru s-a întâmplat, poți decide împreună cu terapeutul tău când e cel mai bun moment să încheiați terapia. În general, este nevoie de o ședință de încheiere, în care se discută progresul asupra obiectivelor setate la început.

Unii clienți preferă să rărească frecvența ședințelor înainte de a încheia complet procesul.

02/

Cât de des trebuie să vin la terapie?

În general ședințele sunt săptămânale, e important să existe o constanță. Totuși, pot exista perioade când vom stabili de comun acord că ar fi de ajutor să vii mai des, sau din potrivă, mai rar. 

04/

Cât durează un proces terapeutic?

Ritmul fiecăruia este diferit, la fel și implicarea în proces. De asemenea diferă contextul de viață și problemele cu care oamenii vin în terapie. De aceea este dificil de estimat cât de mult ar dura rezolvarea unei probleme. Poate dura câteva luni, sau poate dura câțiva ani. 

07/

Cu ce mă ajută un psiholog?

În primul rănd, cabinetul psihologului e locul unde poți fi tu însuți, fără frică că ai răni pe cineva, că nu este adecvat să spui sau să faci asta. Tipul acesta de libertate este unic și e un pas important în descoperirea de sine. 

În plus, terapeutul este acolo pentru tine, te ascultă, te înțelege, te ajută să te înțelegi mai bine pe tine însuți, dar și pe cei din jurul tău.

08/

Cât costă o ședință?

Prețul unei ședințe este de 130 lei. 

bottom of page